PRP Tretman

 
Potpuno prirodno do mlađeg i lepšeg lica

PRP tretman je potpuno prirodan jer se koristi supstanca dobijena od krvne plazme bogate trombocitima. Osim u terapiji podmlađivanja, PRP se koristi za pojačan rast kose i lečenje hroničnih rana.
 

PRP

O PRP tretmanu
„Vampirski fejslifting” je senzacionalistički naziv za PRP metodu (plasma rich platetelet), što znači korišćenje krvne plazme bogate trombocitima. Metoda je poznata dugi niz godina i predstavlja terapijski postupak kod veoma zahtevnih stanja i oboljenja. Prema podacima iz literature PRP je deo krvi koji sadrži aktivirane trombocite u plazmi. 

Čudotvorna “čupava telašca”.Broj trombocita u krvi čoveka iznosi oko 200 x10 na 9/L. Centrifugiranjem krvi, potom i plazme koja je bogata trombocitima, povećava se koncentracija trombocita na četiri do sedam puta tako da se na kraju postupka u jednom mikrolitru krvi / plazme, nalazi 1,7 miliona trombocita. Centrifugiranjem krvi pobuđuju se trombociti, pa od trombocita koji izgledaju kao diskoidne pločice, postaju "čupava" telašca. Tako aktivirani "čupavi" trombociti, oslobađaju iz alfa granula faktore rasta. Koncentracije faktora rasta su povećane od 420 % do 780% u odnosu na koncentracije koje su uobičajene u krvi. PRP metodom koncentrovane faktore rasta unosimo u kožu i oni pokazuju izuzetno dejstvo na podmlađivanje.

Normalnom cirkulacijom koja postoji u koži, nije moguće dopremiti visoke koncentracije faktora rasta kao što je to moguće ubrizgavanjem plazme iglicom. Inače, faktori rasta imaju višestruku ulogu u održavanju homeostaze u organizmu. Jedna od uloga je da prenesu signale na lokalne ćelije mezenhima i epitela, pokrenu ih na migraciju, na deobu i na povećanu produkciju kolagena i matriksa. Plazma bogata trombocitima, pored estetskih indikacija veoma uspešno se koristi u lečenju hroničnih rana.


Upotreba PRP tretmana u plastičnoj hirurgiji
Podmlađivanje lica, vrata, dekoltea, nadlanica i nadlaktica, kolena,

Lečenje ožiljaka od akni

Pojačan rast kose

Prirodni filer (punjenje usana,bora)

Lečenje degenerativnih oboljenja zglobova

Lečenje hroničnih rana

Primena PRP-a u estetskoj hirurgiji je veoma komforna metoda. Iz 70 cm³ sopstvene krvi pacijenta, dobija se sasvim dovoljna količina PRP-a za podmađivanje lica i vrata ili neke druge regije. Dobija se svež preparat krvi, bez dodataka i konzervansa koji daje izuzetan efekat na produkciju kolagena i pojavu mladih krvnih sudova u koži. Koža tako dobija više kiseonika, hranljivih materija i bolju hidrataciju. Dolazi do produkcije kolagena što popravlja strukturu kože, čini je mlađom. Koža postaje glatka, elastična i zategnuta, a bore se smanjuju. Dakle, onaj potencijal koji nose trombociti prisutni u krvnoj plazmi i krvnim sudovima, postaju dostupni i koži, ali u daleko većoj koncentaciji.


Kako se radi PRP tretman i koliko traje?
PRP se aplikuje veoma tankim iglicama, a procedura traje oko pola sata. Efekti ove terapije su primetni posle petnaestak dana. Preporučuje se da se drugi tretman uradi mesec dana posle prvog, da se sledeći uradi tri meseca kasnije, zatim posle šest meseci i posle godinu dana.
Kome se preporučuje PRP tretman i koja su indikaciona područja?
Koristi se za podmlađivanje lica, vrata, dekoltea, nadlanica i nadlaktica, dela oko kolena, unutrašnjeg dela butina, stomaka. Preporučuje se osobama koje imaju problema sa opadanjem kose. Tretman se preporučuje osobama koje imaju opuštenu kožu sa plićim ili dubljim borama. Kod starijih osoba, PRP metodom se može odložiti fejslifting. Kod mlađih osoba PRP se preporučuje za smanjenje ožiljaka od akni. Jedina vidljiva neprijatnost nakon tretmana je neznatno crvenilo u predelu regije koja je tretirana kao i sitni ubodi. Ti efekti postaju neprimetni trećeg do petog dana od tretmana.
Ko nije kandidat za PRP tretman?
PRP se ne primenjuje kod osoba koje imaju određene kožne bolesti, alergije, aktivne infekcije kože, bolest krvi, sistemske i metaboličke bolesti, malignu bolest ili primaju hemioterapiju.

Kontaktirajte nas

Ukoliko vam je potrebna informacija ili savet, javite nam se, a mi ćemo vam odgovoriti u kratkom vremenskom roku.
[contact-form-7 id="100" title="Contact form 1"]