Mezoterapija lica i tela

Mezoterapija lica je tretman izbora za osvežavanje, podmladjivanje, hidrataciju i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea. Može se raditi na 2 načina:


• Sa iglom ( tankim iglicama se u mezoderm ubacuju aktivni kokteli)

• Ili aparatom, bez igle ( gde se odredjenim niskim frekfencijama radio talasa stvara probojnost ćelijske membrane i aktivni kokteli se ubacuju direktno u ćelije mezoterma).


Na ovaj način mogu se rešiti problemi kože širokog spektra. Na primer, ublažavanje i prevencija bora, podizanje tonusa kože, rozacea, akne, hidratacija, tamni kolutovi ispod očiju, rešavanje problema fleka i pigmentacionih mrlja na koži, ali je najčešće primena u prevenciji i borbi protiv starenja kože i bora.Često pitana pitanja

Mezoterapija tela
Mezoterapija tela je savremena metoda za rešavanje velikog broja estetskih i zdravstvenih problema i odnosi se najčešće na reoblikovanje tela.
Podrazumeva ubrizgavanje u srednji sloj kože i potkožno tkivo tankim iglicama, manje doze aktivnih koktela, sastavljenih od prirodnih ekstrakata vitaminskih kompleksa, aminokiselina, lipolitika… na problematičnim mestima. Tretmani se rade po regijama:
 zona butina, zadnjice, kolena,zona stomaka i pojasa, zona ruku i ramenog pojasa.

Kokteli se spravljaju individualno prema pacijentu i prema problemu koji treba rešiti. Najčešći problemi su: Lokalizovane masne naslage,
celulit, zatezanje opuštene kože
Aktivni kokteli mogu rešavati sva 3 problema istovremeno sa tim što se već posle prvog tretmana vidi gubitak u obimu, a kasnije i zatezanje kože. Tretman traje oko 30 min i preporučuje se od 3 do 6 tretmana. U zavisnosti od vrste preparata većina tretmana se radi na 10-15 dana.
U našoj ordinaciji lipolizu izvodimo preparatima Italijanske firme Promoitalija Celluform i Proshock Shape.
Kome se izvode tretmani mezoterapije tela?
Za mezoterapiju ne postoje apsolutne kontraindikacije,tako da svi između 18 i 65 godina, koji žele da se reše masnih naslaga na telu, mogu da izaberu upravo ovaj metod. Jedini uslov za uspeh je da indeks mase tela, ne prelazi 30! Efikasnost je potvrđena na stotinama naših klijenata, a na osnovu naše dokumentacije, klijenti gube od 2 do 10 cm u obimu, a u proseku 6 cm.
Šta je dermaroler, a šta dermapen?
O Dermaroleru: Dermaroler predstavlja medicinski instrument oblika valjka, sa finim iglicama koje se nalaze na obodu valjka, različitog broja, debljine i dužine, u zavisnosti od indikacija za koje se Dermaroler primenjuje. Upravo ovakva sofisticirana konstrukcija instrumenta omogućuje minimalnu invaziju tkiva uz maksimalnu stimulaciju regeneracije kože.

O Dermapenu: dok je dermaroler instrument koji se koristi mehanički okretanjem valjka, dermapen, je električni aparat koji na sebi nosi glavu sa iglicama različite veličine, i može se kontrolisati dubina ubadanja kože i brzina izvođenja tretmana.

Princip funkcionisanja ovih instrumenta se zasniva na dva mehanizma. Prvi, da se finom penetracijom Dermaroler ili Dermapen igala omogućuje perforacija, a time i omekšavanje ožiljka, dok se pod drugim mehanizmom podrazumeva minimalna mikrotrauma koja stimuliše razvoj novih kolagenih i elastičnih vlakana, što na kraju rezultira poboljšanjem izgleda oštećenje kože u smislu njenog zatezanja i smanjenja površnih neravnina i normalne i oštećene kože ( stručno nazvano kolagen indukciona terapija).

Cilj tremana: Terapija Dermarolerom i Dermapenom se može primenjivati za ožiljke kože lica nastale kao posledica akni, kod strija, ali i kod hiperpigmentacija različitog porekla. Indikacija može biti i ublaživanja bora, kao i tretman kože koja je oštećena suncem ,kao i tretmani različitih tipova ćelavosti. Terapija Dermarolerom ili Dermapenom će rezultirati poboljšanjem izgleda Vaše kože i do 70%. Da bi se dobio pun efekat, prirodno izazvani biološki procesi zatezanja i izravnavanja kože zahtevaju da se jednostavan proces primene dermarolera ili dermapena ponovi najmanje 3-4 puta u razmaku od mesec dana.

Trajanje procedure i anestezija: Procedura se izvodi nakon nanošenja lokalnog anestetika u vidu kreme, a potom i aplikacijom dermarolera ili dermapena na izmenjenu kožu. Morate imati u vidu da je koža crvena i do 24 sata nakon tretmana. Trajanje same procedure iznosi oko pola sata. Nakon tretmana na tretirano područje se aplikuje maska za umirivanje kože. Nekoliko dana nakon tretmana, savetuje se upotreba hidrantne kreme bogate vitaminom E.
Kontraindikacije
Trudnoća, dojenje, maligna obolenja, kardiovaskularna oboljenja i bubrežna insuficijencija. Za vrhunske rezultate tretman se može dopuniti sa kavitacijom.